banden

Wij leveren alle soorten banden. Zowel winter, zomer als all-season banden. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, is het monteren van winterbanden aan te bevelen. Steeds meer landen gaan over tot de verplichting om winterbanden te monteren. Bekijk hier waar winterbanden al verplicht zijn. Wanneer het weer warmer wordt is het raadzaam om zomerbanden te monteren. Dit omdat het rubber van een zomerband stugger is als van een winterband, waardoor een zomerband bij hogere temperaturen betere prestaties levert. Wilt u een compromis tussen deze twee soorten? Dan kunnen we u een all-season band aanbevelen. Deze band is beter dan een zomerband in de winter en beter dan een winterband in de zomer.

Banden

Winterbanden hebben een andere structuur dan gewone banden. Gewone banden zijn stugger en harder, vooral bij lagere temperaturen. Hierdoor dreigen ze het contact met het wegdek te verliezen. Een winterband vervormt makkelijker en het loopvlak is zachter. Nadeel is dan meteen ook dat ze harder slijten, zeker bij warmer weer. Het is dus niet aan te bevelen om er zomers mee door te rijden, al kan het prima. Ze 'kleven' letterlijk aan de weg.

Velgen

Gewone velgen zijn van een sterk soort staal. Het kan veel verdragen, scheurt niet makkelijk en kan tegen een stootje. Siervelgen zijn gemaakt van aluminium of magnesium. Ze zijn lichter maar scheuren makkelijker. Inwerking van pekel op siervelgen is desastreus. De chemische werking 'brandt' als het ware in de velg en kunnen de hele velg wegvreten.
Het is dus slimmer om 's winters op de standaard stalen velgen te rijden voorzien van winterbanden. En als de sneeuw zich op begint te stapelen is een set sneeuwkettingen verplicht, evenals winterbanden. Dus als u op wintersport wilt , dient u te beginnen met winterbanden.

Wij zijn u graag van dienst met alle merken en maten winterbanden, met en zonder velgen. Wij kunnen bovendien ook de opslag van uw zomer- en winterbanden verzorgen. Reserveer nu alvast een set winterbanden en plan een afspraak voor de montage. Maak nu een afspraak bij ons, bel 0318 - 523765