Airco

Een airco is altijd te gebruiken in combinatie met de verwarming, zodat u zelf de gewenste temperatuur in kunt stellen. Hierdoor beschikt u over de mogelijkheid om in de zomer te kiezen voor de koude droge lucht en in de winter voor verwarmde droge lucht. Het is dus van belang een goed werkende airco in uw auto te hebben. Regelmatig onderhoud kan ook voorkómen dat u ineens voor hoge reparatiekosten komt te staan.

Onze prijzen

Airco-Controle Gratis! Visuele inspectie
Airco-Geurbehandeling € 29.- Door reiniging van de airco geen vieze geur meer!
Airco-Onderhoudsbeurt € 99.- Diagnose stellen, Legen systeem, Vacumeren, Hervullen met koudemiddel + nieuwe olie + uv-vloeistof
Airco-Combibeurt € 119.- Geurbehandeling + Onderhoudsbeurt

Wij hebben de apparatuur in huis om onderhoud aan uw airco professioneel en milieuvriendelijk uit te voeren.

Heeft u nog vragen over de werking van uw airco? Of wilt u een afspraak maken om het onderhoud van uw airco te regelen? In beide gevallen bent u WELKOM bij ons bedrijf!

12 Tips om uw airco in goede conditie te houden:

Tip 1. Regel periodieke controles.
Neem het onderhoud van uw airco, interieurfilter en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten. Laat uw airco in ieder geval één keer per jaar controleren.

Tip 2. Gebruik de airco bewust.
Gebruik de airco alleen als het echt nodig is. Zet een handbediende airco dus uit zodra de temperatuur in de auto wenselijk is.

Tip 3. Zet de airco één keer per week een paar minuten aan.
Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en onaangename geurvorming door condens-, bacterie-, en schimmelvorming in het systeem.

Tip 4. Zet voor vertrek deuren en ramen open.
Zet voor vertrek eerst de deuren open als het in de auto erg warm is. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Of rij even kort met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Schakel de airco alleen in als de temperatuur in de auto niet koel genoeg is. Hierdoor vermindert u het energieverbruik. Vergeet niet de ramen te sluiten bij het aanzetten van de airco. Want deze heeft alleen effect met gesloten ramen.

Tip 5. Zet de airco niet te koud.
De overgang tussen binnen en buiten is anders te groot. Een te koude airco geeft daarnaast ijskoude luchtstromen die onaangenaam kunnen zijn. Als de auto 'climate control' heeft, wordt automatisch zo snel mogelijk de gewenste temperatuur bereikt zonder bovenstaande koude luchtstromen.

Tip 6. Gebruik van de airco bij regen of in de winter.
Schakel uw airco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt uit de ruimte gehaald.

Tip 7. Zet de airco uit voor de motor uitgaat.
Schakel de installatie enkele minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en onaangename geuren.

Tip 8. Voorkom verstopping van uw airco.
Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.

Tip 9. Maak de airco schoon.
Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen door uw eigen vertrouwde Bovag Autobedrijf.

Tip 10. Zet de airco uit bij extra verbruik.
Airco's gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Pas dus op met het gebruik. Moet de auto hard werken (bij het trekken van een caravan of in de bergen), zet de airco dan uit. Dit scheelt brandstof.

Tip 11. Lees het instructieboekje van uw airco.
Lees aandachtig uw instruktieboekje door over het juiste gebruik en onderhoud.

Tip 12. Schrik niet van een plasje onder uw auto.
Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto's met een airco. Dit is condenswater: daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.